Пропрезидентската партия "Слуга на народа" е започнала да подготвя коалиционно

...
Пропрезидентската партия "Слуга на народа" е започнала да подготвя коалиционно
Коментари Харесай

Партията на Зеленски е започнала да подготвя коалиционно споразумение

Пропрезидентската партия "Слуга на народа " е почнала да приготвя съдружно съглашение за новия състав на украинската Върховна рада.

Това заяви водачът на партията Дмитро Разумков, представен от ТАСС. "Проектът на съдружното съглашение се написа, избрани неща от него към този момент са подготвени ", сподели Разумков пред изданието "Бабел ". "Сега няма да се разгръщам върху тях, няма да бъде правилно. Сега изхождаме от това по какъв начин ние виждаме нещата. По-натам ще забележим - независимо ли ще формираме болшинство или ще стартираме да обсъждаме с някого съдружно съглашение ", добави той.

Лидерът на партията удостовери, че партия "Глас " на музиканта Святослав Вакарчук може да стане съдружен сътрудник на "Слуга на народа ", само че означи, че за по-конкретни разисквания по този въпрос е нужно да се изчакат изборните резултати.
"Смятам, че нашата политическа мощ сподели нелош резултат, подобен, какъвто, в случай че не се греша, в Украйна до момента не е имало. Точно по този начин, както напролет президентът Зеленски сподели резултат, какъвто в тази страна не е имало, и не съм убеден, че някой ще успее да го повтори ", сподели той.

При обработени 20,75 % от протоколите "Слуга на народа " получава 41,98 % при пропорционалния избор, заяви украинската ЦИК. В Народното събрание влизат пет партии - "Опозиционна платформа " (12,55 процента), "Европейска взаимност " на някогашния президент Петро Порошенко (8,67 процента), "Баткившчина " на някогашния министър председател Юлия Тимошенко (8,38 процента) и "Глас " на Вакарчук (6,33 процента).

Радата се състои от 255 съразмерно определени депутати и 199 мажоритарно. По последни данни на украинската ЦИК "Слуга на народа " побеждава в 118 от 199-те едномандатни изборни региона. Според екзитполовете при многомандатните изборни региони "Слуга на народа " ще получи от 123 до 127 мандата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР