Проправителствени сирийски военни части са започнали да навлизат в намиращия

...
Проправителствени сирийски военни части са започнали да навлизат в намиращия
Коментари Харесай

Сирийски проправителствени сили навлизат в контролирания от кюрди Африн

Проправителствени сирийски военни елементи са почнали да навлизат в намиращия се под кюрдски надзор регион на Африн в северозападната част на страната, против който от месец турската войска води атака, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сирийската държавна телевизия сподели ескорт от бойни коли с тежки картечници да влизат в Африн от прилежащото село Нубул, преминавайки около блокпостове с отличителни знаци на кюрдските сили. В БТР-ите се виждали бойци в камуфлажни униформи, развяващи сирийски флагове и скандиращи проправителствени лозунги.

Засега няма коментар по отношение на навлизането на сирийските елементи от страна на кюрдски публични представители.  

До този процес се стигна ден откакто Турция предизвести сирийското държавно управление да не навлиза в следения от кюрдите анклав, против който е в ход турска военна атака. Анкара сподели, че всяка сирийска военна интервенция " ще има последици ", в случай че задачата й е да отбрани кюрдските бойци.

Още през вчерашния ден сирийската държавна телевизия уточни, че елементи на сирийското опълчение идват в Африн, с цел да се предотврати завладяването му от Турция, а съгласно боен ефирен канал на ливанската формация " Хизбула ", която е съдружник на сирийското държавно управление, навлизащите в Африн сирийски елементи идват от Алепо.

Вчера беше реализирано съглашение сред държавното управление в Дамаск и кюрдските военни елементи да се позволи на проправителствените сили да влязат в Африн и да поддържат кюрдите, които отблъскват настъпващите турски елементи, подлагащи града на артилерийски обстрел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР