Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие"

...
Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие"
Коментари Харесай

Зеленски: Русия напълно се проваля в нашествието си

Пропагандните изказвания на Русия за потреблението на ново "чудесно оръжие " свидетелстват за цялостния неуспех на нашествието ѝ в Украйна , съобщи тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, представено от УНИАН.

"Един от представителите на съветската страна заяви, че окупаторите били почнали да го употребяват в Украйна. Уж за спестовност на ракети ", сподели той.

По думите му на съветската войска се постанова да икономисва ракети, откакто е изстреляла по Украйна над две хиляди ракети, които очевидно са били "основната част от техния ресурс от ракети " . Зеленски означи, че с множеството от съветските ракетни удари до момента е била унищожавана гражданска инфраструктура "без какъвто и да било стратегически боен резултат " .

Според украинския президент всички са видели по какъв начин води война Русия - с неопитни бойци на срочна работа , с мародери, които "за пръв път виждат естествена битова техника ", със остаряла руска бронетехника без модерна отбрана и неразрешени фосфорни бомби, които опожаряват учебни заведения и жилищни здания.

Володимир Зеленски напомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин "вундервафе ", тоест отлично оръжие. И в този момент Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкоз повече приказва за някакво ново оръжие, което да обезпечи поврат във войната. "Всичко това свидетелства за цялостния неуспех на нашествието ", съобщи президентът на Украйна в постоянното си видеообръщение към сънародниците.

Вчера съветският вицепремиер Юрий Борисов, представен от ТАСС, заяви, че в Украйна към този момент се употребява най-новият лазерен комплекс "Задира ", който е по-мощен от предшественика си "Пересвет ". По думите му подобен комплекс може "свободно да смъква разнообразни класове дронове ", като икономисва изразходването на скъпи ракети от вида "Панцир ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР