Промяната чука на врататаВеднага след като бяха обявени резултатите от

...
Промяната чука на врататаВеднага след като бяха обявени резултатите от
Коментари Харесай

Джорджа Мелони - коя е тя?

Промяната чука на вратата

Веднага откакто бяха оповестени резултатите от предварителните парламентарни избори на 25 септември в Италия, в страната започнаха безредици. Впечатляващата победа на обединението на десния център, включваща партиите " Италиански братя ", " Лига " и " Напред, Италия! ", накара останалата част от Европа да изтръпне.

Лидерите на тези партии са известни персони в страната. Начело на " Лигата " е 49-годишният Матео Салвини, някогашен вицепремиер и външен министър в държавното управление на Джузепе Конти.

Силвио Берлускони ( " Напред Италия! " ) е остарял политически вълк. На 29 септември той навърши 86 години, само че кипи от сила. Кавалиере, както е прякорът на Берлускони, е бил четири пъти министър-председател на Италия.

Най-вероятно държавното управление на Италия за първи път ще бъде управлявано от жена - 45-годишната Джорджа Мелони, водач на събралата най-вече гласове партия " Братята на Италия ". Била е министър по въпросите на младежта в държавното управление на Берлускони. По това време 31-годишната, родом от Рим, ниска, слаба русокоска, бързо завоюва популярност и стигна до долната камара на Народното събрание. През 2014 година пресата уточни Мелони, определена за ръководител на партията „ Братя на Италия “, измежду вероятните приемници на Берлускони, водач на дясноцентристките сили в Италия.

Въпреки това напъните на Мелони да се изкачи на италианския политически Олимп дълго време не доведоха до резултати. През 2016 година Джордж претърпя мъчително проваляне в изборната конкуренция за правото да стане кмет на Рим. Водените от нея „ Братя на Италия “ бяха надалеч от успех на парламентарните избори две години по-късно.

В страните от Европейския съюз, чийто член е Италия, в този момент обстановката е такава, че измененията са назрели като маслини, наляти със сок. На италианците им е омръзнало от „ обичайните “ политици, които приказват защо ли не и не помнят за хората и техните грижи, когато има невиждано нарастване на цените и внезапно утежняване на качеството на живот. Тук Мелони, със своята харизма и атрактивни лозунги, сигурно е търсена.

Тя израства в нормално семейство, в бедния римски квартал Гарбатела. Тя обича да споделя, че няма тапия от влиятелен университет. Декларира, че ще помогне за увеличение на раждаемостта и ще обезпечи поддръжка на многодетните фамилии, ще работи за понижаване на налозите.

Слоганът на Мелони е: „ Бог. Отечество. Семейство ". Една от известните й речи беше: „ Аз съм Джорджа. Аз съм жена, аз съм майка, аз съм италианка, аз съм християнка. “

Разобличена е като привърженичка на фашистките хрумвания. Тя към момента си спомня присъединяване си в омразното Италианско обществено придвижване и изявлението, което тя, 19-годишна активистка на дясната партия Национален алианс, даде на френския ефирен канал Soir 3 през 1996 година, когато назова Бенито Мусолини „ добър политик, най-хубавият през последния половин век ”. И добави: " Всичко, което направи, го направи за Италия ".

Самата Мелони се бори с обвиняванията, че уважава дучето, само че не може да се отърве от облика на непредсказуем политик, на бунтовник. И по този начин, тя остро подлага на критика италианското държавно управление за поддръжката на незаконните мигранти, прикани за обсада на крайбрежията на Северна Африка, с цел да спре корабите, пренасящи неканените посетители до Апенините.

На нея се гледа като на фигура, способна да направи неразбория в Европейския съюз. Широко публикувано е мнението, че радикалите и крайната десница в Европа могат да се обединят. Въпреки че тук всичко не е толкоз ясно. Например, в случай че Марин льо Пен счита Джорджа Мелони за близка по дух, то италианката гледа на подобен съюз със песимизъм.

Заплахата за Европа от италианския десен център се отразява освен в континенталните издания. Тази тематика неотдавна беше повдигната от пекинския вестник Huanqiu Shibao, който счита, че изборните резултати са " ботуш, който се стовари върху Италия ". Вестникът се чуди дали италианските избори няма да бъдат първата плочка от доминото, което ще срине обичайна политика на Стария свят.

Трябва ли обаче Брюксел да се тормози прекалено много? Още по пътя към успеха на изборите Джорджа стартира да трансформира риториката си към по-сдържана. Матиа Дилети, професор по политически науки в университета Сапиенца в Рим, твърди: „ Двусмислието е ключът към разбирането на Мелони. “

Може би самата тя към момента не е построила изцяло държанието си в новото си качество. „ Тя се показва като способна, само че не арогантна жена “, споделя политологът Надя Урбинати. „ Тя прави нещата и е отдадена, само че без адреналина на мъж, който желае да реализира власт непременно. “

Ще отнеме време, до момента в който политическото лице на Мелони като министър председател дефинитивно се обясни. Междувременно президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към този момент заплаши Италия със съществени последици, в случай че новото държавно управление се отклони от „ демократичните правила “ и „ европейския консенсус “ по украинския въпрос. Въпреки че Мелони дава обещание да поддържа Украйна и без указания от Брюксел, даже в случай че нейните съдружни сътрудници Берлускони и Салвини са декларирали, че биха желали да преразгледат глобите против Русия заради негативното им влияние върху италианската стопанска система.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР