Промяна на границата между Косово и Сърбия може да дестабилизира

...
Промяна на границата между Косово и Сърбия може да дестабилизира
Коментари Харесай

Външните министри в Евросъюза са против промяна на границата между Косово и Сърбия

Промяна на границата сред Косово и Сърбия може да дестабилизира региона. Това считат министрите на външните работи от Евросъюза.

На срещата си във Виена част от дипломатите не скриха страха си от преначертаване на картата на региона, който към момента страда от кървавото завещание на някогашна Югославия. Сръбският президент и сътрудника му от Косово оповестиха, че корекции на границата могат да бъдат разисквани на договаряния с посредничеството на Евросъюза. Според сръбския външен министър Белград желае компромис.

„ Сърбия е решена да реализира компромис сред Прищина и Белград, тъй като това ще усили стабилността в района и ще отвори нашия път към участие в Европейския съюз. Но към момента не сме сигурни по кое време това ще се случи”, сподели външният министър Ивица Дачич.

„ Не считаме, че полемиката за замяна на територии сред Косово и Сърбия е подобаваща. Мислим, че ще отвори доста остарели рани измежду хората и по тази причина сме доста скептични”, разясни министърът на външните работи на Германия Хейко Маас.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР