Промишленото и индустриалното производство в САЩ се свиха изненадващо през

...
Промишленото и индустриалното производство в САЩ се свиха изненадващо през
Коментари Харесай

Изненадващ спад на индустриалното производство в САЩ през септември



Промишленото и индустриалното произвеждане в Съединени американски щати се свиха изненадващо през септември предвид на мощен спад на автомобилното произвеждане заради дефицита на полупроводникова техника, демонстрират последните данни на Федералния запас.

Индустриалното произвеждане се намали през септември с 1,35 по отношение на август, когато означи спад с 0,1 на 100 (низходяща проверка от покачване с 0,4%), до момента в който осредните упования бяха за повишаване с 0,2 на 100.

Промишленото произвеждане се сви с 0,7%, до момента в който производството на коли и на части за тях се срина с цели 7,2% поради продължаващия дефицит на полупроводникови чипове.

Производството при комуналните услуги също спадна с 3,6 %, защото търсенето се ограничи значително поради по-топлия от нормалното август, до момента в който минно-добивното произвеждане спадна с 2,3 % заради продължителните отрицателни последици от урагана Айда.

Графика на индустриалното произвеждане на месечна база



" Негативните резултати от урагана Айда неизбежно ще отшумят, само че рестриктивните мерки от страна на предлагането ще бъдат с нас за още известно време “, уточни Орен Клачкин, водещ американски икономист в Oxford Economics. " Трудностите при логистиката са най-проблемните, а дефицитът на входящи запаси, рестриктивните мерки при наемането и дребният авариен вътрешен индустриален потенциал утежняват в допълнение индустриалните проблеми ".

" Очакваме предлагането да навакса търсенето към средата на 2022 година, само че може да отнеме повече време за превъзмогване на тези провокации ", добави той и означи, че данните, оценяващи упованията за търсенето в бъдеще, ще останат постоянни през идната година.

Според данните на Фед, потреблението на индустриалния потенциал се е намалил през септември до 75,2% от 76,2% през август.

Капацитета в промишленият бранш пък е понижен до 75,9%, до момента в който потреблението на потенциала в минния и комуналния браншове се е намалил надлежно до 73,9% и 73,0%.

Въпреки спада през септември, Фед означи, че общото индустриално произвеждане през цялото трето тримесечие е повишен с 4,3% на годишна база, отбелязвайки покачване с най-малко 4% за пето предно тримесечие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР