Промишлените поръчки в Германия са възстановили част от загубените позиции

...
Промишлените поръчки в Германия са възстановили част от загубените позиции
Коментари Харесай

Поръчките за германските предприятия са се увеличили през май след два месеца на срив

Промишлените поръчки в Германия са възстановили част от изгубените позиции през май и са нарастнали с 10,4 % по отношение на предходния месец след сривовете, регистрирани през март и април, осведоми Асошиейтед прес.

През март индикаторът се намали с 15 %, а през април - с 26,2 %. При публикуването на майските данни през днешния ден министерството на стопанската система уточни, че в индустрията най-лошото от рецесията наподобява е отминало, съобщи Българска телеграфна агенция.

Все още ниското равнище на поръчките обаче демонстрира също по този начин, че процесът на наваксване надалеч не е завършил, добавя министерството.

Начело на растежа през май са поръчките от останалите членки на еврозоната, които са скочили с 20,9 %. Поръчките за чужбина са нарастнали с 12,3 %, само че търсенето от страни отвън 19-членния валутен съюз като цяло остава неенергично с покачване от едвам 2 %.

Германската стопанска система навлезе в криза през първото тримесечие, която се допуска, че се е задълбочила през второто тримесечие. Правителството предложи тласъци за милиарди евро, в това число краткотрайно намаление на Данък добавена стойност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР