Промишлената активност в еврозоната се ускори слабо през ноември, но

...
Промишлената активност в еврозоната се ускори слабо през ноември, но
Коментари Харесай

Европейската индустрия се подобравя през ноември

Промишлената интензивност в еврозоната се форсира едва през ноември, само че задълбочаващия се проблем с веригите на доставки ограничи самото произвеждане и увеличи цените на суровините и материалите с най-бързото ритъм от над две десетилетия. Това демонстрират дефинитивни данните от бизнес изследване на организация IHS Markit за предходния месец.

Индексът на индустриалната интензивност (PMI) се увеличи едва през ноември до 58,4 пункта от 58,3 пункта през октомври (най-ниско равнище от февруари 2021 г.) и под прелиминарен показател на равнище от 58,6 пункта, като това е първото, въпреки и доста едва, повишаване на показателя от юни насам. Производството като цяло сподели известна стабилизация след спада през предходните месеци от летния си пик, само че непрекъснатите проблеми, подбудени от затруднените доставки и възходящия напън върху разноските, ще продължат да оказват отрицателно въздействие върху вероятностите в промишления бранш с приближаване на края на годината.

" Докладът регистрира усъвършенстване във връзка с самото произвеждане и на новонаетия личен състав, само че също по този начин и  проблемите, свързани с продължаващата рецесия във веригите на доставки, която докара до дефицит на материали и до " неприятна транспортна наличност ", означи организация Markit. " Въпреки че търсенето остава мощно, както се вижда от по-нататъшно солидно усъвършенстване на притока на нови поръчки, веригите на доставки не престават да се утежняват с тревожни темпове. Недостигът на първични материали ограничи растежа на производството до момента през четвъртото тримесечие до най-слабия, следен през последната година и половината “, разяснява резултатите от изследването Крис Уилямсън, основен бизнес икономист в IHS Markit.

Отчита се смесена картина в индустриалния бранш измежду водещите европейски стопански системи, като имаше усъвършенствания на промишления PMI показател във Франция и Италия, само че известно намаляване в Германия, Испания, Австрия и Холандия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР