Променяме посоката на британската икономика и ще я отдалечим от

...
Променяме посоката на британската икономика и ще я отдалечим от
Коментари Харесай

Без повече евтината работна ръка във Велкобритания, заяви борис Джонсън

Променяме посоката на английската стопанска система и ще я отдалечим от модела, при който тя разчиташе на импорт на евтина работна ръка. Това съобщи министър председателят на Англия Борис Джонсън пред делегатите на конгреса на Консервативната партия, съобщи Ройтерс, представен от dnes.dir.bg.

" Сега започваме смяна в посоката, която от дълго време трябваше да се случи в английската стопанска система ", сподели Джонсън.

" Няма да се връщаме към същия остарял неработещ модел с ниски заплати, невисок напредък, ниски квалификации и ниска работливост - всичко това до момента бе допустимо и подпомагано от неконтролируема миграция ", добави той.

В речта си Джонсън даде обещание да промени коренно образа на страната и още веднъж показва своя огромен оптимизъм по всички въпроси. Той се концентрира главно върху триумфите на консерваторите.

Речта си Джонсън произнесе след седмица, през която той беше заставен да пази тактиката на държавното управление поради недоволствата от дефицит на горива, поради страховете, че по Коледа ще има проблем със зареждане на храни в магазините и поради опасенията на фермерите, че ще би трябвало да би трябвало да унищожат продукцията си поради рецесия с работната ръка в бранша.

В словото си в последния ден на конгреса на консерваторите Джонсън посочи достиженията на управляващите във имунизационната акция против ковид и насочи рецензии против лейбъристката партия. Той също по този начин обрисува бъдещето на Англия след Ковид-19 и Брекзит и подчера, че това е опция за смяна.

" Ще използваме свободите, дадени ни от Брекзит, с цел да вършим нещата друго ", даде обещание Джонсън.

" Отговорът на актуалното напрежение и напън, които са главно функционалност на растежа и икономическото възкръсване, не е постигането на същото остаряло равнище на неконтролируема имиграция за опазване на заплатите ниски. Отговорът е надзор върху имиграцията, което ще разреши на надарени хора да дойдат в тази страна, само че няма да разреши имиграцията да се употребява като опрощение за това, че не са били правени вложения в пълномощия и познанията, в съоръжение, технология и предприятия ", съобщи Джонсън.

Говорейки за пандемията, Джонсън сподели, че служащите би трябвало да се върнат назад в офисите.

Според него директните срещи на работните места са подтик за продуктивността на работната ръка. Завръщането на чиновниците по работните им места ще е от изгода и за обучаване на младите фрагменти в тънкостите на специалностите, както до момента се е предписание, счита той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР