Промените в Закона за извънредното положение, с които хората, поставени

...
Промените в Закона за извънредното положение, с които хората, поставени
Коментари Харесай

Мобилните урни за карантинирани и пациенти влизат на първо четене в НС

Промените в Закона за изключителното състояние, с които хората, сложени под карантина и пациенти в COVID-отделенията да могат да гласоподават с преносими урни на идните парламентарни избори на 4 април, влизат на първо четене в Народното събрание, съобщи БНР.

С измененията в закона вносителите от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ дават пълномощия на Централната изборна комисия да създаде правила, по които карантинираните или лекуващите се в Covid-отделения пациенти да могат да гласоподават по реда на Изборния кодекс - с мобилна изборна урна по образеца на хората с увреждания или в особено разкрити секции.

Измененията плануват и хората с изтекли документи също да могат да гласоподават. Съпредседателят на Парламентарната група " Обединени патриоти " Искрен Веселинов уточни, че по този начин подсигуряват правото на всеки българин да упражни своя избор, както на хората, които ще бъдат под карантина, по този начин и на тези зад граница, които са с изтекли документи и заради изискванията на пандемия не могат да ги подменят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР