Промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов, ще

...
Промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов, ще
Коментари Харесай

Въпрос към обърналия палачинката Кралев - защо не се национализират и други бизнеси за благото на спорта?

Промените в Закона за хазарта, препоръчани от Валери Симеонов, ще окажат удобно въздействие на българския спорт. Това счита спортният министър Красен Кралев, който преди две години беше срещу предходното предложение на Симеонов, освен това то беше надалеч по-малко рестриктивно тогава - в този момент се желае безусловно затваряне на частен бизнес. На репортерски въпроси за бъдещето на " Левски " Кралев отвърна троснато дали е по-голям синият интерес или ползата на целия български спорт.
" Не мога да разясня какво ще се случи в " Левски " (бел. ред. - Васил Божков към този момент предизвести, че поради законопроекта няма да има пари за синия клуб). Това е решение на притежателите и управлението на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка страна има право да контролира бизнеса. Смятате ли, че тези дейности са ориентирани против " Левски "? От едната страна стои ползата на българския спорт, а от другата на " Левски "? Така ли? Значи ползата на футболния клуб е по-голям от интереса на целия спорт? ", сподели министърът след церемонията " Нощта на първенците ".
" Тези промени ще доведат до 50 млн. повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на фирмите за
залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт "
" Промените в Закона за
хазарта водят до по-големи доходи за тотализатора и министерството на спорта. По принцип бюджетът на министерството е към 80 млн. лв.. От тях 50 млн. отиват за спортните действия. След измененията тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват главно от тотализатора. Тези промени ще доведат до нарастване на приходите. Няма по какъв начин да не поддържа предложение, което ще докара до нарастване на приходите за българския спорт. Редно е да разпознаваем заслужилите след всяка една година. Те получават награди от Българския състезателен тотализитор. Имахме добра година, само че наред с това съм уверен, че можем доста повече. Дай Боже шансът да е на страната на спортистите ни и да се поздравим с доста медали от Токио ", разяснява още Кралев.
В отговор ръководителят на фенклуба на " Левски " Степан Хиндлиян попита за какво тогава не бъде национализиран бизнесът да вземем за пример на Гриша Ганчев (собственикът на ЦСКА) или на Кирил Домусчиев (собственикът на " Лудогорец " ), с цел да бъде помогнато още повече на българския спорт. По думите му е забавно какво ще стане с тези 50 млн. лв., които щели да влязат в министерството. Според Хиндлиян с тях може да се построи нов стадион - да вземем за пример " Българска войска " т.е. че страната отново ще оказва помощ на армейците. Какво се случва със стадиона на ЦСКА - припомнете си в този материал!
" Моделът, по който се случва футболът в България е надълбоко циничен. Когато има един бащица, който налива пари, в едни миг заради някакви съображения, които се случват по върховете на ръководство - той рано или късно се среща с промени в закона или с прокуратурата, данъчните и съответният клуб и отива по дяволите. Това е един циничен модел, по който спортът няма по какъв начин да се развива. Начинът, по който се случват нещата в " Левски ", единствено удължава мъката ", сподели Хиндлиян в изявление за bTV.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР