Промените в Закона за движение по пътищата предвиждат връчването на

...
Промените в Закона за движение по пътищата предвиждат връчването на
Коментари Харесай

Връчват наказателното постановление на пътя

Промените в Закона за придвижване по пътищата плануват връчването на наказателното разпореждане на пътя. Така се заобикаля ангажирането на полицейски запас в търсене на нарушителите, сподели във Варна комисар Бойко Рановски, шеф на отдел “Пътна полиция” при основна дирекция “Национална полиция.

„ Знаете, че не всички живеят на адресите, които са показали. Намирането им е доста мъчно. Затова връчването на пътя е методът, по който ние желаеме да решим този проблем. Министерство на вътрешните работи няма проблем със събираемостта на санкциите. Основният проблем е с връчването на постановленията, с цел да могат те да влязат в действие ”, разяснява комисар Рановски. Той уточни, че за първите пет месеца на тази година у нас са станали 2426 тежки произшествия със 190 починали и 3126 ранени. В съпоставяне със същия интервал на 2017 пътните произшествия са с 84 повече, починалите са с 35 по-малко, само че ранените са с 235 повече.

Промените в в този момент настоящото законодателство целят по-голяма непоклатимост на нормативната уредба и по-ясно разграничение на отговорностите, уточни зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев проведоха полемика във Варна за оферти пакет от три законопроекта -Закон за придвижването по пътищата, Закон за пътните транспортни средства и Закон за водачите на МПС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР