Промените в закона за автомобилните превози ще бъдат предложени още

...
Промените в закона за автомобилните превози ще бъдат предложени още
Коментари Харесай

Желязков: Промени в закона за автомобилните превози ще се предложат в сряда

Промените в закона за автомобилните транспорти ще бъдат препоръчани още на идващото държавно съвещание в сряда и през тази година ще влязат и в Народно събрание. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание транспортният министър Росен Желязков във връзка символичния митинг на автобусните превозвачи и настояването им за инкриминиране на нерегламентираните транспорти, предава Българска телеграфна агенция.

С това, уточни той, мисля, че удовлетворяваме едно от главните претенции, а точно правната нормативна регулация и рамка на политиката, обвързвана с този бранш. Смея да настоявам, че съм един от хората, които с готовност пази ползите на превозвачите - на товарни и пътнически транспорти, акцентира министърът. Затова и нямал чувството, че седят с тях от двете страни на масата.

Желязков обаче акцентира, че има тематики, които не могат да бъдат обвързани със периоди като, да вземем за пример, основаване на обединен орган за надзор на пътя. Въпросът ще бъде подложен, когато проработи тол системата.

Мисля, че символичният митинг е една камбана, която бие, и в мое лице намира чуваемост, посочи Желязков.

По думите му, до 13 януари, когато някои компании предизвестяват, че ще спрат транспорта на пасажери, предстоят редица срещи. Не мога да поема ангажимент, че до тази дата законовите промени ще бъдат гласувани от Народното събрание, тъй като не е допустимо в нито един от периодите за работа на Народно събрание, само че законът ще бъде признат, това политически е обезпечено и от мен самия, безапелационен е транспортният министър. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР