Промените в правилата на YouTube относно медицинската дезинформация ще се

...
Промените в правилата на YouTube относно медицинската дезинформация ще се
Коментари Харесай

Youtube ще премахва недостоверна информация, свързана с абортите

Промените в разпоредбите на YouTube по отношение на здравната дезинформация ще се отнасят до неточното наличие за абортите и евентуално нездравословните указания за самоаборт. Видеоплатформата ще сътвори и специфичен подканал за клипове, свързани с тествана информация за абортите. Това оповестиха представители на платформата в поредност от изявления на формалната си страница в обществената мрежа Twitter.

„ Постепенно през идващите няколко седмици ще отстраняваме видеоклипове, които съдържат рискови указания за осъществяване на процедура за аборт “, споделят представители на YouTube.

Според представители на платформата, разработчиците ще слагат информативен панел под видеоклиповете, свързани с абортите. Щраквайки върху него, потребителите ще бъдат отведени до специфична страница с информация, тествана от интернационалните здравни органи.

Промяната в политиката на YouTube за дезинформация идва единствено няколко седмици откакто Върховният съд на Съединени американски щати на федерално равнище анулира решението на „ Роу против Уейд “ от 1973 година, гарантиращо правото за спиране на бремеността. След премахването на прецедента държавните управляващи могат по свое убеждение – отчасти или изцяло, да забранят абортите на тяхна територия.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР