Промените в правилата на YouTube относно медицинската дезинформация ще се

...
Промените в правилата на YouTube относно медицинската дезинформация ще се
Коментари Харесай

Youtube ще премахва недостоверна информация, свързана с абортите

Промените в разпоредбите на YouTube по отношение на здравната дезинформация ще се отнасят до неточното наличие за абортите и евентуално нездравословните указания за самоаборт. Видеоплатформата ще сътвори и специфичен подканал за клипове, свързани с тествана информация за абортите. Това оповестиха представители на платформата в поредност от изявления на формалната си страница в обществената мрежа Twitter.

„ Постепенно през идващите няколко седмици ще отстраняваме видеоклипове, които съдържат рискови указания за осъществяване на процедура за аборт “, споделят представители на YouTube.
 27 юли 2022 | " Демократична България " ще насочи предложение на " Продължаваме промяната " за взаимно явяване на предварителните...
Според представители на платформата, разработчиците ще слагат информативен панел под видеоклиповете, свързани с абортите. Щраквайки върху него, потребителите ще бъдат отведени до специфична страница с информация, тествана от интернационалните здравни органи.

Промяната в политиката на YouTube за дезинформация идва единствено няколко седмици откакто., гарантиращо правото за спиране на бремеността. След премахването на прецедента държавните управляващи могат по свое убеждение – отчасти или изцяло, да забранят абортите на тяхна територия.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР