Промените в кабинета и напрежението между държавните институции коментира в

...
Промените в кабинета и напрежението между държавните институции коментира в
Коментари Харесай

Румен Петков за рокадите в кабинета: Да дадем 100 дни на новите министри

Промените в кабинета и напрежението сред държавните институции разяснява в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия водачът на партия АБВ Румен Петков. По думите му, належащо е на новите министри да бъде обещано време, с цел да покажат съответни резултати в работата си.

Румен Петков, ръководител на АБВ: Нека да забележим първите 100 дни на новите министри в кабинета. Поне такава е международната процедура. Познатите лица не значи прочут началник, тъй като и трите ведомства са основни и са с изключително значение. В Министерство на вътрешните работи имаме едно професионално развиване, такава процедура е имало в годините. В Министерството на районното развиване без подозрение е човек, който има прочут опит в регионалистиката, в локалното самоуправление, в локалната администрация. Министерството на превоза е натоварено с големи упования сега, тъй като там става дума за електронно държавно управление, за доста характерни системи, от които подвластен всички ние - транспортни потоци. Но дано да имат време министрите да покажат качества и капацитет. Аз по този начин и не разбрах, както и 6,5 милиона българи, за какво трябваше да се направи този ажиотаж към вътрешното министерство и не можеше ли да покажем на обществото, че когато отиваме към основни решения, закачките нямат място в държавната политика.
Румен Петков добави още, че страната ще действа макар всички пребиваващи във властта, само че би трябвало да сме наясно, че не това е методът. И ние от АБВ когато приказваме за разговор, за отговорно държание, за институционализъм и държавническо мислене, мисля че се сме го показвали в държанието си. Властта не е непременно, посочи водачът на АБВ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР