Промените касаят четири зони и разполагането там на маси на

...
Промените касаят четири зони и разполагането там на маси на
Коментари Харесай

Община Русе иска промени на визията в центъра на града

Промените касаят четири зони и разполагането там на маси на заведения, павилиони, сладоледи и други

Общината предлага промени на общите схеми на зоните в централната част на Русе, свързани с разполагане на преместваеми обекти по член 56 и РИЕ по член 57 от Закон за устройство на територията. Те ще бъдат прегледани на идната сесия на Общинския съвет през февруари. Промените касаят четири зони и разполагането там на маси на заведения, павилиони, сладоледи и други, осведоми.

Ето какви са предложенията:

Изменение на Общасхема на зона„ А ” от пл. Батенберг до пл. „ Свобода:
Предвижда се една част от съществуващите все още павилиони да се запазят, като местоположението им се промени според предвижданата позиция в графичната част на зона „ А “;Границата на зоната е разширена в частта по продължение на ул. „ Отец Паисий “, по която е планувана зона за разполагане на маси, до кръстовището и с ул. „ Добруджа “, по границите на зона с присъщи обекти Недвижими културни полезности (НКЦ);Запазват се плануваните с миналата скица за зона „ А “- павилион и павилион за продажба на вестници на кръстовището на ул. „ Александровска “ и ул. „ Отец Паисий “;Предвидени са нови позиции за осведомителни стълбове по продължението на ул. „ Александровска “ от А-1 до А-18;По продължение на ул. „ Александровска “ са планувани нови зони за разполагане на маси, а плануваните с миналата скица са отчасти понижени с оглед вземане предвид на методите към комерсиалните обекти и проходите на сградите;Предвидени са 2 нови позиции за разполагане на сладоледи на пл. „ Елиас Канети “- С-1 и С-2.
Изменение на Обща скица на зона „ Б ” (пл. „ Свобода ”):
На територията на Зона „ Б “ са планувани нови зони за разполагане на маси, а плануваните с преходната скица са отчасти понижени или увеличени с оглед вземане предвид на методите към комерсиалните обекти и проходите на постройките.;Нови 6 броя позиции на сладоледи- 3 бр. (С-4, С-5, С-6) наоколо до Районен съд- Русе, 3 бр. (С-1, С-2, С-3) наоколо до Община Русе, против търговски комплекс „ Дунав “ и изместване на 1 позиция на машина за сладолед (към момента находяща се по продължението на ул. „ Александровска “, до детската площадка наоколо до Пощенска станция 7000) към 3 бр. сладоледи С-4, С-5 и С-6;Място за краткотрайна галерия на Съюза на българските художници (СБХ)- на алеята южно от Доходното здание към Паметника на Свободата;Ново място за позициониране на краткотрайна сцена за изяви и краткотраен щанд за реклама, промоции и продажба на билети- Вляво от Районен съд- Русе, пред паркинга в тупиковата част на ул. „ Църковна самостоятелност “;Нова позиция за разполагане на кампанийни павилиони- против хотел „ Дунав “.
Изменение на Обща скица на зона „ В1 ” от пл. „ Свобода ” до бул. „ Цар Освободител “:
На територията на зона „ В1 “ са планувани нови зони за разполагане на маси, а плануваните с миналата скица са отчасти понижени или увеличени с оглед вземане предвид на методите към комерсиалните обекти и проходите на сградите;Всички непокътнати, според предишна скица, и новопредвидени павилиони се местят от оста на основната ул. „ Александрвоска “, в петна („ джобове “) към тупиковите улици към ул. „ Александровска “. Промяната в местоположението на позициите е за опазване на оста, както и градоустройственото и обемно-пространствено оформление на градската среда на територията на зона „ В1 “;Местоположението и броят на павилионите да са съобразени с тези, показани в графичната част към зона „ В1 “.
Общасхема на зона„ В2 ” от бул. „ Цар Освободител “ до ул. „ Зайчар:
На територията на зона „ В2 “ са планувани нови зони за разполагане на маси, а плануваните с миналата скица са отчасти понижени или увеличени с оглед вземане предвид на методите към комерсиалните обекти и проходите на сградите;Нови позиции за щандове за сладолед- 2бр. С-7 и С-8- вдясно от запазващата се зона за маси пред Градски хали, към зелената повърхност пред ОУ „ Отец Паисий “;Променени позиции за разполагане на щандове за книги- пред ОУ „ Отец Паисий “;Отпада зона за маси пред Градски хали, вляво от централния вход;Отпада позиция за микробус за пилета на грил;Отпада позиция за плодове и зеленчуци.
Специфични правила за зоните:
Новите павилиони следва да повтарят дизайнерското решение на към този момент поставените 2 броя по „ Красива България “. Промени във външния им тип се позволява от Община Русе след координиране на плана от проектанта. Не се позволява смяна в тяхното предопределение.Местата за консумация навън към съществуващите заведения се разполагат според направената скица. Новопоявили се заведения могат да разполагат маси в зоните, обозначени на чертежа, при съблюдаване на условията и общия ред на Наредба №5 и Наредба №7 на Общински съвет – Русе. Забранява се монтиране на преместваеми обекти пред витрините на обекти с друго предопределение или благосъстоятелност, както и в проходите на здания.Над местата за консумация не се позволява монтиране на покрити структури (навеси). Допуска се разполагането на сенници единствено вид „ чадър “ или „ тента “ със сгъваемо текстилно покритие.Не се позволява подготвяне навън на храна и скарова продукция.Павилионите следва да се поддържат в добър външен тип, като за задачата чиновници от Общината могат да дават писмени наставления.Не се позволява разполагането по пешеходната зона на рекламни детайли вид „ Стопер “.Разполагането на детайли на градския дизайн, както и други рекламно-информационни детайли, афиши колони и други сходни, които ще се слагат в допълнение, става след координиране на план от Главния проектант на Община РусеВсички преместваеми обекти, предмет на схемата, да бъдат без трайна връзка към терена при слагането им, като при реализиране на връзки към подземните връзки да не се засягат изпълнените декоративни настилки.Всички преместваеми обекти предмет на схемата следва да бъдат без връзки към ВиК мрежите.При разполагане на маси в обозначените зони да се съблюдава разстояние от най-малко 1,5м. от клоцовете, като същите да не бъдат употребявани за сервиране или друга комерсиална активност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР