Променихме начина на снабдяване с ваксини. И имам добра новина

...
Променихме начина на снабдяване с ваксини. И имам добра новина
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Здравната ни система има спешна нужда от реформа, не само заради К-19

„ Променихме метода на доставяне с ваксини. И имам добра вест – високият брой на възратсните хора, които са се ваксинирали последния месец, към този момент са над 400 хиляди “. Това регистрира след месец работа служебният здравем министър доктор Стойчо Кацаров.

Той уточни и втора добра вест – още тази седица страната ни може да влезе в зелената зона. „ Страната ни е измежду първите в Европа, които са съумели да вкарат новите Коронавирус документи. Така нашите сънародници няма да вадят и дублират документи. Въпреки че крайният период е 1 юли ние успяхме към този момент да го въведем “, разяснява още Кацаров.

„ Здравната ни система и без Коронавирус се нуждае от промяна, тя може да работи доста по-добре “, сподели още Кацаров.

По думите му стана ясно, че ще се работи и по проект за деяние при възможна нова вълна на коронавирус през есента, той ще бъде оповестен на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.

Министърът на стопанската система Кирил Петков регистрира осветляването на 946 милиона лв. заеми на 8 компании, отпуснати от ББР. „ След това сложихме нов Устав на банката, съгласно който оптималният заем е 5 млн. лв., тъй че да не се дават по 100 млн. заеми от банка, която би трябвало да подкрепя дребния и междинен бизнес “, добави Петков.

Той очерта като последваща крачка съставянето на комисии в Държавната консолидационна компания и в Българската организация за експертно обезпечаване.

„ Заедно с министър Василев стартирахме Програмата за възобновяване за 2,5 милиарда лв., които ще бъдат налични за дребни и междинни предприятия. По отношение на самодейността „ Три морета “ за пръв път у нас ще бъдат поканени Google и Амазон у нас “, сподели още икономическият минитър.

„ Нашата първа задача беше да изготвим в незабавен порядък проект сметка за изборите, за което имахме единствено един ден. Успяхме да продължим част от ограниченията и да осигурим ексклузивен запас в размер на към 2,5 милиарда лв., с цел да успеем да запазим ограниченията, ориентирани към най-уязвимата част от популацията “. Това съобщи министъра на финансите Асен Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР