Промениха първоначално предложената инвестиционна програма на община Асеновград, като въведоха

...
Промениха първоначално предложената инвестиционна програма на община Асеновград, като въведоха
Коментари Харесай

25 съветници подкрепиха обновената инвестиционна програма на Асеновград

Промениха в началото препоръчаната капиталова стратегия на община Асеновград, като вкараха няколко нови обекта. Промените се направиха след извършеното с жители публично разискване. Към главните обекти са планувани средства и за план за създаване на закрит плувен басейн, за осъществяване на първи стадий от улица „ Матей Преображенски “ и за създаване на спортна площадка в учебния двор на ОУ „ Отец Паисий “ в село Мулдава, оповестяват от градската администрация.
По време на публичното разискване на бюджета за 2020 година и на капиталовата стратегия на Асеновград жители насочиха оферти да бъдат отделени пари и за реализиране на други разнообразни хрумвания. Сред тях са основаване на Общинска полиция, метаморфоза на придвижването, настоящи поправки и създаване на улици. Засегнати бяха и въпросите за създаване на нов състезателен комплекс и поддържане на сегашния стадион " Шипка ", за решаването на проблема с нелегално построеното бетоново заграждение в квартал 266, за възстановяване на старинни детайли и здания от историята на Асеновград, за неправилното паркиране, за озеленяването, за уличното и парковото осветяване и детските площадки, както и за основаване на налична среда за хора с физически увреждания.
В заседателната зала на локалния парламент в града по плана на финансовите разноски се организира полемика съвсем час и половина. Съветници предложиха да се включат и нови обекти, като да бъдат ремонтирани дворовете на 2 детски градини. Предложението за това бе подложено на междинно гласоподаване, само че не получи утвърждение. Такова бе извършено и за концепцията да се ремонтира главно улица " Пере Тошев " в Асеновград, само че също отпадна. Отправено бе и още едно предложение за междинно гласоподаване - да се понижи сумата за ремонт на пътя сред селата Врата и Три могили с 50 000 лв. и парите да се трансферират за обезпечаване рехабилитацията на улица " Матей Преображенски ". То също бе отхвърлено от общинските съветници.
Бяха заложени въпроси дали се плануват вложения в новоизграждащите се квартали на града. Опозиционерите попитаха и дали ще бъде осъществено възобновяване на към този момент остарялата тръбопроводна система от водоема, ситуиран в село Катуница, който зарежда с вода част от Асеновград. В последна сметка, по време на първото за годината постоянно съвещание на Общинският съвет в града одобри капиталовата стратегия с 25 гласа " За ", 2 - " Против " и 6 " Въздържал се " във типа, препоръчан от администрацията .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР