Промениха ли се цените на хранителните продукти след налагане на

...
Промениха ли се цените на хранителните продукти след налагане на
Коментари Харесай

Шефът на Комисията по стоковите борси разкри как са се променили цените у нас

Промениха ли се цените на питателните артикули след налагане на Извънредното състояние?

Противно на упованията, те не са поскъпнали. Това разгласи пред Нова телевизия Владимир Иванов - ръководител на Комисията по стоковите тържища.

"По отношение на варива, съществени артикули съвсем сме без съмнения. Не чакам никакви стресове, последните 30 дни имаме едни равни криви съвсем без смяна.

Само при месото има леко повишаване, само че това е в международен мащаб и не е повлияно от сегашната рецесия. Крайната реализация на месо е сред 10 и 13 лв. съгласно типовете ", сподели Иванов.

Той похвали предприемачите, че не са правили опит да изкарат повече пари на гърба на хората в този миг.

"Пазарът проработи по един брилянтен метод. При цялата тази рецесия на свръхпотребление никой търговец не се изкуши да завоюва едни огромни пари.

Всички направиха по този начин, че пазарът ни се държа добре, стока има на всички места, складовете са цялостни. Пазарът ни се държа доста по-добре, в сравнение с в страни с доста по-развити стопански системи ", уверен е Владимир Иванов.

Той прикани българите да не се отдават на преяждане с родственици по време на Великден:
"Нека всеки да отдаде дължимото на празника в нравствен и умствен проект, надали събиранията сред хората са неговият смисъл, той не е в храненето. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР