Промени в законодателството, които да спрат злоумишленото обжалване на обществени

...
Промени в законодателството, които да спрат злоумишленото обжалване на обществени
Коментари Харесай

Бойко Борисов с нови идеи как да се борим с престъпността


Промени в законодателството, които да спрат злоумишленото обжалване на публични поръчки, и други, които да дадат принадлежности за битка с престъпността, бяха разисквани на днешното държавно съвещание.
"За нас е значимо хората в дребните обитаеми места да живеят умерено и да бъдат предпазени. Трябва да се знае в селото, че или има непрекъснат служител на реда, или видеонаблюдение, или да минава полицейски патрул, който да отива при кмета и да се интересува дали има проблеми ", написа министър председателят на формалната си страница във Facebook.
Работни групи с присъединяване на всички заинтригувани институции, готвят промени в Закон за обществените поръчки и в Наказателния кодекс, показаха вицепремиерът Дончев и министър Цачева. Прецизират се текстовете за кръга заинтригувани лица при обжалване на публичните поръчки, като задачата е да не бъдат спирани с години значими планове, което води до загуба на средства и неспособност да бъдат осъществени значими за обществото политики. Готвените промени в наказателното законодателство са свързани главно с приравняване на незаконното лишаване на автомобил с кражба.
Обсъдени бяха и резултатите от първите срещи на министъра на вътрешните работи с кметове от дребни обитаеми места и с кметски наместници за взаимната им работа с полицията за запазване на публичния ред и сигурността по селата. Задачата беше предоставена от премиера Борисов на оперативно съвещание на кабинета в понеделник. „ Трябва да се знае в селото, че или има непрекъснат служител на реда, или има видеонаблюдение, или един път минава полицейски патрул, който отива при кметския наместник или при кмета, подписва се в тетрадката, пита го за проблеми, с цел да живеят умерено хората “, уточни министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР