Промени в Закона за туризма предвиждат в националните ни курорти

...
Промени в Закона за туризма предвиждат в националните ни курорти
Коментари Харесай

Оформят зони за семейна почивка в курортите

Промени в Закона за туризма плануват в националните ни курорти да има зони за занимания и за фамилна отмора. Те ще оферират друг тип туристически услуги.

Варна

Много хотелиери в курортите край Варна не утвърждават концепцията да има обособени зони за празненства и отдих. Предложението да бъдат построени места за развлечения покрай комплексите пък е прекомерно скъпо и надали ще се хареса на туристите, декларират от сектора.
Павлин Косев - шеф на хотел - " Кой ще го заплати, никой не приказва!.. Аз не мога да си показва по какъв начин ще се извозват тези туристи,..каква посещаемост ще има.
Хотелиерите не са съгласни и с предлагането празненства да има единствено първоначално и края на сезона.
Павлин Косев - шеф на хотел: Това също е безумство! Когато няма туристи-тогава-шумете! Ами то като няма туристи - кой да шуми.
Много туристи не желаят шумът от нощните заведения да пречи на почивката им. Други обаче идват единствено поради заниманията.
АНКЕТА: - Тя идва от Германия на посетители - къде би трябвало да я заведа - желая единия ден да си умря, другия ден желаеме пък да се забавляваме, считам, че хотелите би трябвало да оферират и двете неща.

- Зона за празненство и зона за отмора е по-добрия вид, в сравнение с двете омешани и да няма нито едното, нито другото!
Заради презастрояването на курортите е прекомерно късно в тях да бъдат обособени обособени зони за развлечения и отдих, споделят от сектора.

Проф. Стоян Маринов - Варненска туристическа камара: Сегашните курорти, в този си тип, мъчно можем да приказваме за реализиране на ясно разграничение на сходни зони, само че правила могат да се основат и тези правила могат да трансформират образа в позитивна посока.
Според Маринов, има способи шумът от заведенията да не пречи на почиващите в хотелите, само че това изисква вложения от страна на притежателите. Необходимо е компромисно решение, с цел да няма ощетени хотелиери и туристи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР