Промени и в Държавен фонд Земеделие. Началникът Живко Живков подаде

...
Промени и в Държавен фонд Земеделие. Началникът Живко Живков подаде
Коментари Харесай

Васил Грудев е новият шеф на Държавен фонд Земеделие

Промени и в Държавен фонд " Земеделие ". Началникът Живко Живков подаде оставка, откакто негови чиновници бяха арестувани поради корупционни схеми, свързани с източването на еврофондове. След абсурда Управителния съвет на Фонда избра ново управление. За изпълнителен шеф е определен Васил Грудев. От прокуратурата оповестиха, че и петимата арестувани след арестите във фонда са освободени под парична гаранция.

До избора на ново управление в Държавен фонд " Земеделие " се стигна откакто във вторник служители на реда и прокурори организираха акция обвързвана с следствие за източване на еврофондове, в което е забъркано и името на алкохолния необут Миню Стайков.

Според прокуратурата петимата чиновници на управителни позиции, освободени под гаранция, са оказвали чадър над групата на Стайков и са направили нарушавания по работа. Установените нарушавания са по две европрограми - за развиване на селските региони и засаждане на нови лозя.

Според данните на прокуратурата единият от обвинените е родственик на Миню Стайков. От държавния чиновник са конфискувани два първокласни автомобила, единият брониран Мерцедес. Същият е раздал за една година с контракти за заем общо 1,8 милиона лв. на търговски сдружения, включително и компании за бързи заеми.

След абсурда фонда ще поеме Васил Грудев. Освен като специалист на разнообразни позиции Грудев е бил министър на земеделието и храните в служебния кабинет на Георги Близнашки. От ноември 2014 година до януари 2017 година е заемал позицията заместник-министър.

Оставката на досегашния началник Живко Живков е призната през днешния ден, в претекстовете за решението си той показва, че желае да бъде непокътнат имиджа на институцията.

Управителният съвет е приел оставките и на двамата заместник-изпълнителни шефове Калоян Костадинов и Георги Динев. На тази позиция е определен Иван Капитанов, който е заместник- ръководител на Съвета на шефовете на Пристанище Бургас.
 Спецакция в Държавна фирма Спецакция в Държавна фирма "Земеделие ": Арестувани са шестима висши чиновници
Арести в Държавен Фонд "Земеделие ". След акция на Спецпрокуратурата задържаха шест души - измежду тях заместник-изпълнителния шеф, както и шефове на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР