Промененият в навечерието на 2017 г. по предложение на Нено

...
Промененият в навечерието на 2017 г. по предложение на Нено
Коментари Харесай

Ски зоната в Банско: Same procedure as last year

Промененият в навечерието на 2017 година по предложение на Нено Димов План за ръководство на Национален парк " Пирин " провокира следващи митинги и разумно заседна в съда. Чака се решение на втората инстанция на Върховен административен съд, откакто страната загуби на първа.

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА Още по тематиката
След опасността на Цацаров Министерство на околната среда и водите стартира договаряния с " Юлен " за смяна на контракта

Екоминистърът Нено Димов ще договаря нарастване на концесионната такса и прецизиране на площта, откакто Министерски съвет му даде мандат
23 ное 2018
Върховен административен съд анулира решението на държавното управление за Пирин

Изграждането на втора кабинка и водохващания няма по какъв начин да стане без екологична оценка
30 юли 2018 Мнозина несъмнено са гледали " Вечеря за един " (Dinner for One) - 18-минутен скеч, с английски сценарист и артисти, сниман от немската Norddeutscher Rundfunk през далечната 1963 година Оттогава е най-излъчваният ефирен артикул и неизменима част от новогодишните стратегии в Германия и в други европейски страни. В сюжета стара дама от висшата класа чества 90-ия си рожден ден, като за тостовете прислужникът й се превъплъщава в гостите, които двамата от дълго време са надживели. Ключов е разговорът:

" - Същата процедура като предходната година ли, мис Софи?

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. - Същата процедура като всяка година, Джеймс! "

Две неща извикват прилика с комедията - наближава Нова година и екоминистърът Нено Димов ще желае мандат от държавното управление да договаря за смяна на концесията за ски зоната в Банско. 2018 година стартира с всеобщи митинги в отбрана на Националния парк, откакто три дни преди Нова година - на 28 декември 2017, Министерският съвет одобри импортираните от Димов промени в Плана за ръководство на " Пирин ", свързани с концесията. Казусът се точи през годините, без действително да бъде решаван и е доста евентуално по този начин да завърши и сегашната поредна интензивност. Тя е в отговор на заканата на основния прокурор Сотир Цацаров да потърси наказателна отговорност от държавното управление поради осъществените нарушавания от концесионера " Юлен ".

При многочислените опити на практика да се узаконят посочените от държавното обвиняване нарушавания значим въпрос е за какво прокуратурата към момента не е почнала свое следствие по тях. Най-вероятно тъй като не знае кого да проверява, тъй като към момента чака информация от Вирджинските острови за действителния притежател на " Юлен ". Няма данни да е поискала такава от премиера, който разгласи името му в националния ефир.

А в възможните договаряния, които се кани да организира с въображаемия притежател, министър Димов може би ще попита: " Същата процедура като предходната година ли, сър? " А той снизходително ще му отговори: " Същата процедура като всяка година ".

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР