Проливните дъждове, които не спират да се изливат над България,

...
Проливните дъждове, които не спират да се изливат над България,
Коментари Харесай

Мощна буря удари и София! На бул. "България" стана страшно

Проливните дъждове, които не стопират да се изливат над България, не подминаха и столицата. Силен дъжд се изля този следобяд над някои елементи на града и за малко време улиците се трансфораха в реки.

Доста тежко е ситуацията по столичния бул. „ България”. Подлезът, който е на кръстовището с бул. „ Гоце Делчев”, се е наводнил.
Това излиза наяве от фотоси и видеа, които се появиха в столичните фейсбук групи.



Запознати напомнят, че при всеки по-силен дъжд ситуацията в подлеза е сходно.



Заради огромните количества дъжд, който се е излял над града, равнището на река Владайска се е повишило доста.

Видео с наводнения подлез може да видите ТУК и ТУК .

Синоптиците предизвестяват, че през почивните дни и в понеделник ще се задържи неустойчиво, с развиване на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки.

От северозапад, в източните региони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите едва ще се намалят.

За съботния ден е в действие предизвестие за значителни превалявания с гръмотевици за 24 области в страната. В областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Габрово е в действие оранжев код. В тези 5 области ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Има условия за градушки. Очакваните количества превалявания са сред 30-50 л/кв.м, в планинските региони и повече.

В 19 области е в действие жълт код: София-град, София-области, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Плевен, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра. В тези региони на страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Има условия за градушки. Очакваните количества превалявания ще са сред 20-30 л/кв.м.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР