Проливни дъждове предизвикаха наводнения и свлачища в черноморската част на

...
Проливни дъждове предизвикаха наводнения и свлачища в черноморската част на
Коментари Харесай

Загинали при наводнения и свлачища в Турция

Проливни дъждове провокираха наводнения и свлачища в черноморската част на Турция. Шестима души са починали и двама са в неопределеност. Засегнати са две североизточни провинции, една от тях в бедствено състояние от средата на месеца, съобщи Българска национална телевизия.

Любителски фрагменти, качени в локален уеб страница, демонстрират по какъв начин селска къща в провинция Артвин рухва и е отнесена от придошлите води на река Архави. За благополучие тук няма потърпевши хора, само че пътищата в региона са наводнени и доста села са откъснати от света.

Турското вътрешно министерство популяризира фрагменти от избавяне на хора с гумени лодки - единственото средство, което може да се движи по превърнатите в канали улици на този град. Около 200 души са евакуирани от наводнените им домове.

По-тежко е ситуацията в прилежащата провинция Ризе. Тя още не се е съвзела от поройните дъждове и наводненията на 15 юли, които също взеха жертви. В избавителните интервенции вземат участие над 2800 души и към 800 машини. Правителството е отпуснало помощ в размер на 350 000 $ за възобновяване на предходните вреди. Ще бъдат издигнати 550 нови здания. Щетите от сегашните наводнения и свлачища занапред ще се пресмятат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР