Проливни дъждове, доведени от тайфуна Мавар, който отслабна до тропическа

...
Проливни дъждове, доведени от тайфуна Мавар, който отслабна до тропическа
Коментари Харесай

Тайфунът Мавар достигна Япония

Проливни дъждове, доведени от тайфуна " Мавар ", който отслабна до тропическа стихия, паднаха върху главния архипелаг на Япония в петък , спирайки влаковете и застрашавайки южните и западните региони с наводнения и кални свлачища, предава Асошиейтед Прес.

Бяха издадени предизвестия в елементи от Западна и Централна Япония, като се чакат до 350 литра на кв. м дъжд за 24 часа до събота сутринта . Жителите в уязвими региони, в това число тези в Уакаяма, Кочи на запад и Нагано в централна Япония, бяха предизвестени за евентуални наводнения и кални свлачища и посъветвани да отидат в евакуационни центрове, в случай че е допустимо.

Телевизионни фрагменти демонстрираха придошли реки в жилищен регион на град Уакаяма. В Токио следобедните занятия също бяха анулирани в някои учебни заведения.

Скоростните влакове " Шинкансен " бяха спрени или се движеха със забавяне сред Токио и Окаяма в Западна Япония заради пороен дъжд, съгласно Central Japan Railway Co. Полетите и фериботите в Южна Япония също бяха анулирани заради продължаващите мощни ветрове.

" Мавар " остана най-вече вътре в Тихия океан , само че ветровете му бяха задоволително мощни, до момента в който преминаваше през Окинава, с цел да аргументи пострадвания. Възрастна жена, която падна, получи сериозна контузия на главата в град Нишихара, до момента в който други седем души получиха леки контузии.

и Филипините по-рано тази седмица. Той провокира високи талази, които удариха източното крайбрежие на Тайван и донесоха проливни дъждове в Северните Филипини, макар че нямаше известия за съществени вреди.

" Мавар " беше най-силният ураган, блъснал Гуам от повече от две десетилетия. Към сряда единствено 28% от електрозахранването е било възобновено и към половината водоснабдителна система е работи, съгласно Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (ФЕМА), която към момента не разполага сточната картина, какъв брой жилищни домове са разрушени или съществено развалени на американския остров в Тихия океан.
 Десет души починаха поради тайфуна в Южна Корея
Десет души починаха поради тайфуна в Южна Корея

" Хинамнор " беше една от най-мощните стихии, връхлитали страната от десетилетия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР