Прокурорската проверка по скандала, при който противници на ваксинацията срещу

...
Прокурорската проверка по скандала, при който противници на ваксинацията срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата изненадващо се задейства срещу нападнат пункт за ваксини

Прокурорската инспекция по абсурда, при който съперници на имунизацията против коронавирус съумяха да прогонят мобилен пункт за слагане на ваксини от входа на Морската градина във Варна, изненадващо е ориентирана и към ваксиниращите. Това удостовери пред " Сега " говорителката на Районната прокуратура във Варна Станислава Бакалова, която е и наблюдаващ прокурор по проблема от 19 септември. Бакалова уточни, че няма какво ново да каже по случая повече от обясненото пред Нова тв преди дни, че с изключение на дали е била проявена експанзия към медиците в Морската градина, се проверява и самият мобилен екип, както и районната здравна ревизия за това дали по закон са имали право да слагат ваксини.

Проверява се " дали РЗИ са спазили реда в техните специфични закони, за това по какъв начин се доставят такива медицински пунктове с ваксини, с какви документи, къде по принцип би трябвало да се съхраняват тези разрешителни за използване на имунизациите, дали изобщо има такова позволение. Също желая да се откри дали пунктът е отворен в сходство със специфичните разпореждания, които са за отваряне на такива пунктове ", изяснява прокурорката.

Пред Морската градина обаче този уикенд няма да има мобилен пункт за имунизация. Това сподели пред " Сега " основният секретар на РЗИ във Варна Цеца Янкова. Изнесен пункт ще има единствено пред магазин " Метро ". Янкова уточни, че повода да няма пункт в парка не е случката от предходната неделя, а тъй като лекарят, който работи в него, е болен. 

Главният секретар на РЗИ беше безапелационна, че до момента в който метеорологичните условия разрешават, колата за спешна помощ за имунизации ще върви пред Морската градина. " Ние сме цяло лято в Морската градина, от началото на юни до момента ", уточни Янкова. РЗИ не води статистика какъв брой души са ваксинирани в изнесения кабинет, само че " когато времето беше хубаво, сме имали и по 150 души дневно. Под 80 души дневно нямаме ", сподели още Янкова.

По думите й към момента никой не е търсил РЗИ по отношение на прокурорската инспекция по случая. В здравната ревизия обаче недоумяват по какъв начин е допустимо въобще инспекцията на хулиганската демонстрация да е ориентирана против тях. " Ние в случай че нямаме право, бихме ли си разрешили да сложим кола за спешна помощ в центъра на града ", риторично пита Янкова. И продължи: " Не знам по какъв начин да разясня държанието на служителите на реда. Те получиха пояснения по телефона (от РЗИ още до момента в който е течало пререканието, б.а.). Те би трябвало да пазят институциите. "

" Всеки има право на избор, но никой не би трябвало да пречи на никого ", разяснява Янкова държанието на хората, които на процедура затвориха мобилния имунизационен пункт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР