Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет възстанови подалия оставка председател

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет възстанови подалия оставка председател
Коментари Харесай

Сотир Цацаров е възстановен като прокурор във Върховната касационна прокуратура

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет възвърне подалия оставка ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров на длъжността прокурор във Върховната касационна прокуратура.

Решението беше взето без разисквания в резултата на подадена молба от страна на Цацаров, оповестява Българска телеграфна агенция.

Оставката на Цацаров като ръководител на антикорупционната комисия към момента не е гласувана от Народното събрание, какъвто е редът при такива случаи. Оставката бе подадена в Народното събрание на 17 януари.

Цацаров съобщи желанието си да напусне поста още на 13 януари, като разгласи, че ще направи това пред отрасловата комисия в Народното събрание и ще изиска да бъде освободен от 1 март. Ден по-късно достъпът му до класифицирана информация бе лишен.

В позиция Цацаров изрази мнение, че това е станало след нескончаем институционален напън от страна на премиера Кирил Петков и на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Преди да оглави Комисията за противопоставяне на корупцията и отнемането на нелегално добито имущество Цацаров заемаше поста основен прокурор на Република България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР