Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно назначи двама заместници

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно назначи двама заместници
Коментари Харесай

Гешев с две заместнички

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо назначи двама заместници на основния прокурор Иван Гешев, заяви Нова тв.
Първото предопределение е на Красимира Филипова. Досега тя работеше като редови прокурор във Върховната касационна прокуратура. Била е замeстник-министър на правораздаването по времето на Екатерина Захариева.
Заместник на Гешев при Върховната административна прокуратура ще е Десислава Пиронева. Тя е едно от трите български оферти за европейски прокурор. Преди назначението на Пиронева кадровиците освободиха досегашния зам.-главен прокурор при ВАП Ася Петрова. Срещу назначението на Пиронева възразяват от Български земеделски народен съюз, с претекста, че тя е повдигнала обвиняване на някогашния министър на защитата Николай Ненчев. 
Третият заместител на Гешев ще е актуалният член на Висш съдебен съвет Пламена Апостолова. Тя днес подаде оставка, която всъщност ще бъде прегледана на следващия ден от пленума на Висш съдебен съвет. Той ще би трябвало да я освободи, преди Висш съдебен съвет да я назначи за зам.-главен прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР