Прокурорска и полицейска проверка след публикация в местен сайт за

...
Прокурорска и полицейска проверка след публикация в местен сайт за
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява схема за купен вот

Прокурорска и полицейска инспекция след обява в локален уебсайт за подозрения за пазаруване на гласове в Мъглиж.

На опашката пред изборните секции в учебно заведение „ Гео Милев “ в Мъглиж, където през днешния ден се организират частични избори за кмет, всички искащи да гласоподават са с чисто нови оранжеви маски в ръце.

Това оповестява локалната казанлъшка телевизия Прес ТВ. ПИК отбелязва, че малкия екран е благосъстоятелност на локалния предприемач Васил Самарски, който от няколко месеца е пиар на Корнелия Нинова. Маските са оранжеви, което неотдавна е цветът на Мая Манолова и Отровното трио.

Видимо гласуващите са получили защитните средства преди малко – всички ги носят в ръката си на влизане в двора на учебното заведение, а маските са чисто нови и идентични. А откакто гласоподават на излизане от двора на школото ги подават на млада жена, която ги прибира в найлонова торба. Всички дали своят вот наложително ѝ предават маските, получени преди да влязат в СИК.

Съмненията са, че посредством маските са се отчитали гласовете за съответна кандидатура на политическа партия.

Полиция и прокуратура ревизират случая, разпитват се очевидци.

Частичният избор за кмет в Мъглиж се наложи, поради преждевременната и неочаквана гибел на определения за кмет на последните локални избори през 2019 г. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР