Прокурорите и съдебните служители от Апелативна специализирана прокуратура изказваме своята

...
Прокурорите и съдебните служители от Апелативна специализирана прокуратура изказваме своята
Коментари Харесай

Апелативната спецпрокуратура: Недопустимо е да се иска оставката на главния прокурор!

Прокурорите и правосъдните чиновници от Апелативна профилирана прокуратура изричаме своята поддръжка и почитание към всички работещи в системата на Прокуратурата на Република България прокурори, следователи и правосъдни чиновници, които почтено, съзнателно и безрезервно извършват своите професионални отговорности. Това се споделя в позиция на институцията по отношение на натиска против държавното обвиняване.

"Изразяваме безпокойството си от опитите за интервенция в работата на българската прокуратура заради нейните дейности, ориентирани към спазването на върховенството на Закона. Споделяме апелите на Асоциацията на прокурорите в България, Камарата на следователите в България и Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за отстояване на конституционно открития принцип за разделяне и самостоятелност на управляващите в Република България, за прекратяване на опитите за послушание на правосъдната власт, част от която е и българската прокуратура и слагането й в обстановка на взаимозависимост от политически субекти ", споделят оттова.

Иван Гешев: Респект към българските служители на реда, които понасят офанзивите на агитки на Черепа

И акцентират още:

Възразяваме против опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически битки, кавги и несъгласия. Възмутени сме от квалифицирането на българските магистрати като мутри, което уронва престижа прокурорската институция, която през всичките години на своето битие е била, продължава да бъде и за напред ще бъде стожер на битката с престъпността.

В тази връзка, неприемливо е да се желае оставката на Главния прокурор на Република България за да се попречи на българската прокуратура да извършва своите функционалности по правосъдие и да бъде въвлечена и намесена в политически кавги и операции.

Като съзнателни и виновни жители на Република България призоваваме към съблюдаване на българските закони, към почитание на институциите и съблюдаване разделянето на управляващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР