Прокурорите готвят протеста срещу оправдателната присъда на бизнесмена Иво Прокопиев,

...
Прокурорите готвят протеста срещу оправдателната присъда на бизнесмена Иво Прокопиев,
Коментари Харесай

Гешев за натиска по делото Прокопиев: Ако Брендо си основе два сайта, не трябва ли да бъде разследван?

Прокурорите готвят митинга против оправдателната присъда на предприемача Иво Прокопиев, който към момента е обвиняем, най-малко до трета инстанция, заяви основният прокурор Иван Гешев пред медиите в Народното събрание на излизане след доклада му за работата на обвиняването през предходната година. Гешев акцентира медийния и политически напън, в това число извън, по делото за продажбата на 33 на 100 от държавния дял на електроразределителното сдружение EVN, по което спецсъдът оневини Прокопиев и двамата някогашни министри Дянков и Трайков.

" Прокурорите ще изготвят митинга, в случай че не са го изготвили към този момент. Тук обстановката е доста забавна - един кръг от медии, които претендират за това, че пазят независимостта на съда, приказват, че съдът е подложен на офанзиви, приказват за господство на закона, в последните седмици развиха акция от лъжи, от напън върху съда, в това число интернационален напън, в това число и мрънкане пред посолства, и какво ли още не.

Даже една интернационална, журналистическа организация, забравих й името, сподели че в делото са осъществени безчет процесуални нарушавания. в един миг, когато се видя, че има оправдателна присъда и обстановката се промени внезапно в посока на правдивост на правосъдното решение. Подсъдимият Прокопиев, тъй като той към момента е обвиняем, не е по-различен от подсъдиямия Василев, Банев, Миню Стайков, обвинените Бобокови - всички те са почтени до доказване на противното ", продължи Гешев.

" Когато разследвано лице обвързва това, че е притежател на медии, значи ли това, че в случай че нарушителят Брендо си основе два уеб страницата, той не би трябвало да бъде разследван?! ", попита риторично основният прокурор Иван Гешев .

Гешев уточни, че не чисти България от предприемачите, а от нарушителите.

" Ние не чистим България от предприемачи, които замърсяват България, а чистим от хора, които са осъществили сформира на закононарушения, без значение дали става въпрос за политици, предприемачи, олигарси, обществено слаби. Истината е, че, в случай че изтъквам Еклесиаст, има време за всяка работа под небето, има време за сливане, има време за война, има за мир, за безмълвие, за говорене... Ние сме във етапа, в която много неща разкъсахме и е време да ги съединим и сме във фазата  на войната- войната с престъпността - да си върнем страната от тези, които подмолно я ръководят ", отсече Гешев.

" Няма да разясня прочувствени изявления на български политици. какво целят те - може всеки да си отговори, като се срещнат с техните тези ", отхвърли да се впуска в разговор с президента основният прокурор, откакто Румен Радев нападна прокуратурата и обществено съобщи, че й няма доверие.

" На мен ми е ясно, че прокуратурата ще бъде подложена на напън, на офанзиви и чакам с интерес развиването ", заключи Гешев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР