Прокурори в Германия, Италия и Унгария нахлуха в европейските офиси

...
Прокурори в Германия, Италия и Унгария нахлуха в европейските офиси
Коментари Харесай

Нов Дизелгейт: Обискират европейските офиси на Suzuki

Прокурори в Германия, Италия и Унгария нахлуха в европейските офиси на японската марка Suzuki. Според Ройтерс инспекциите са свързани със подозрения за потребление на специфични устройства, които понижават нездравословните излъчвания от дизеловите коли до равнището, позволено в Европейския съюз. Под подозрение са, както марката Suzuki, по този начин и концернът Stellantis, и японският производител на аварийни елементи Marelli.

Съмненията са, че такива устройства са конфигурирани на коли Suzuki с дизелови мотори, които се произвеждаха в завода на марката в Унгария. Stellantis доставя там мотори, съединени в Италия, а японската компания Marelli създава някои от съставените елементи за тях.

Прокуратурата оповестява за " огромен брой транспортни средства ", за които се твърди, че са оборудвани с лъжливи устройства, само че не дава даже подобен брой. Според вестник Deutsche Welle става дума за 22 000 кросоувъра SX4 и Vitara, които са създадени в унгарския цех на компанията.

Представители на Suzuki увериха Ройтерс, че немският щаб изцяло " сътрудничи на проверяващите органи ". Същото се показва и от другите две уличени компании Stellantis и Marelli. За Stellantis това не е първият дизелов скандал: сходни каузи бяха формирани против Fiat Chrysler (FCA) и френската PSA, които са част от концерна.

Ще напомним, че най-големия сходен скандал се развихри към марката Volkswagen през 2015 година. Вследствие немския конзерн бе заставен да изтегли за ремонт 11 милиона автомобила Volkswagen, Porsche, Audi и Seat с дизелови мотори. Общият размер на загубите от измамата коства на VW към 35 милиарда евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР