Прокурори от цялата страна избират своя нов представител в Прокурорската

...
Прокурори от цялата страна избират своя нов представител в Прокурорската
Коментари Харесай

Прокурори от цялата страна избират своя нов представител в Прокурорската колегия на ВСС

Прокурори от цялата страна избират своя нов представител в Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Кандидат е Евгени Иванов - прокурор във Военно-апелативната прокуратура. Днес той ще показа концепцията си пред своите сътрудници, а другата събота ще е гласуването, оповестява БНР.

Мястото, за което е номиниран Иванов, се оваканти след оставката на Даниела Машева, с цел да стане заместител на основния прокурор Иван Гешев. В концепцията си той афишира за свои цели - основаването на стандарти за дисциплинарните производства, обосноваване на работещите и почтените прокурори, превъзмогване на нежеланието на магистратите да подкрепят законодателния развой, по-високи застрахователни компенсации.

Евгени Иванов е и ръководител на Асоциацията на българските прокурори. Той беше повдигнат за правосъден кадровик от ръководители на разнообразни звена на държавното обвиняване.

Право да гласоподават за единствения претендент имат 1531 прокурори. От тях над 1312 са заявили, че ще го създадат електронно. За да довърши мандата на Даниела Машева, Евгени Иванов би трябвало да получи повече от половината от действителните гласове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР