Прокурори от Министерството на правосъдието са се сдобили с аудиозапис

...
Прокурори от Министерството на правосъдието са се сдобили с аудиозапис
Коментари Харесай

Прокуратурата в САЩ има доказателства, че Тръмп разполага със секретен документ на Пентагона

Прокурори от Министерството на правораздаването са се сдобили с аудиозапис на  Доналд Тръмп, след края на президентския му мандат, в който той приказва за задържане на конфиденциален документ на Пентагона, обвързван с евентуална офанзива против Иран ", пише Associated Press, като се базира на изявления е медиите.
Информацията съобщи организация „ Фокус “.

Според CNN, която първа заяви за записа, Тръмп е желал да показа информация от документа с други, само че е знаел, че има ограничавания по отношение на способността му да разсекретява записи, откакто напусне поста си.

Коментарите на записа, изработен през юли 2021 година в неговия голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси, наподобява подкопават многократните изказвания на Тръмп, че е разсекретил документите, които е взел със себе си от Белия дом в Мар-а-Лаго, неговото имение във Флорида, откакто напусна поста. Записът може да бъде и основен за прокурорите, които желаят да потвърдят, че Тръмп е знаел, че правото му да има секретни документи е лимитирано.

Записът е възложен на специалния прокурор Джак Смит, чийто екип от прокурори е прекарал месеци в следствие на евентуалната корист с класифицирани документи в Мар-а-Лаго и дали Тръмп или някой различен се е опитвал да попречи на следствието. То е във финалните си стадии, защото прокурорите са разпитали необятен кръг от очевидци пред огромното жури.

Криминалното следствие е почнало предходната година, откакто Националната администрация за архиви и досиета е предизвестила ФБР за съществуването на секретни документи в 15 кутии с досиета, изпратени със забавяне от Тръмп и неговите представители. Първоначално следователите са издали призовка за оставащи класифицирани записи, само че откакто са получили единствено към три дузини по време на посещаване в Мар-а-Лаго през юни 2022 година, са се върнали със заповед за обиск два месеца по-късно и възвръщат още към 100 документа, маркирани като класифицирани.

Смит, специфичният прокурор, също проверява напъните на Тръмп и неговите съдружници да анулират резултатите от президентските избори през 2020 година, обект на сходно, настоящо следствие от прокурорите в Атланта. Прокуратурата в Ню Йорк упрекна Тръмп по-рано тази година във подправяне на бизнес записи.

Според отчета на CNN записът е изработен по време на среща в Бедминстър със сътрудници на Тръмп и двама души, които работят върху автобиографията на някогашния шеф на кабинета на Тръмп Марк Медоус.

В него се показва, че автобиографията на Медоус включва изложение на това, което наподобява е същата среща. Адвокат на Медоус е отказал коментар, когато се е свързал с Associated Press.

CNN декларира, че очевидци, в това число военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения началник-щаб, са били разпитани. Говорител на Мили също е отказал да разяснява известията.

Говорител на Тръмп е декларирал в изказване, че следствието е " безпричинно “ и съставлява " продължаваща интервенция в президентските избори “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР