Прокурори и полицаи претърсват ресторанта на столичния бул. Цар Освободител.

...
Прокурори и полицаи претърсват ресторанта на столичния бул. Цар Освободител.
Коментари Харесай

Прокуратурата претърсва ресторант на Александър Тумпаров

Прокурори и служители на реда претърсват ресторанта на столичния бул. " Цар Освободител ". Той е на Александър Тумпаров, който е обвинен с предприемача Васил Божков, написа " 24 часа ".

Тумпаров е в болница. Той е с парична гаранция от милион и половина лв.. Срокът за нейното погасяване е 14 дни. Възможно е да апелира гаранцията си.

Според държавното обвиняване Александър Тумпаров, който е един от създателите на " Еврофутбол ", е част от групата с водач Васил Божков, ощетила страната с 559 милиона лв..

Припомняме, на 31 януари Васил Божков бе арестуван в Обединените арабски емирства, като преди този момент му бяха повдигнати задочно 7 обвинявания, издадена му беше Европейска заповед за арест и бе разгласен за интернационално търсене, тъй като е напуснал границите на страната, защото се усеща заплашен. Веднага след потвърждаването на ареста основният прокурор Иван Гешев заяви, че документите за екстрадицията ще стартират да се приготвят, само че това обаче към този момент не е проблем на Българската страна.

Във Виена бе арестуван и още един от упрекнатите по следствието в хазарта - предприемачът Борис Бекяров.

Издирваният предприемач Александър Тумпаров е в болница с наложена гаранция от 1,5 млн. лева

В ареста се намира и някогашният ръководител на Комисията по
хазарта Огнемир Митев. Предпоследният началник на Комисията, който я оглавяваше по време на разкритията, Александър Георгиев бе освободен под гаранция от 40 000 лева, защото е оказал подпомагане на проверяващите органи.

На 11 февруари съдът постанови мярка за неотклонение " домакински арест " на Тодор Марков, член на Комисията по
хазарта, и на Пламен Георгиев, някогашен член на същата комисия, също упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков. Прокуратурата изиска най-строгата мярка за задържане. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР