Прокурорът при Върховна касационна прокуратура Димитър Хаджийски участва в конференция

...
Прокурорът при Върховна касационна прокуратура Димитър Хаджийски участва в конференция
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши с лекция по повод една година от създаването на Европрокуратурата

Прокурорът при Върховна касационна прокуратура Димитър Хаджийски взе участие в конференция във връзка първата годишнина от основаването на Европейската прокуратура.

Главен преподавател на събитието, което се организира в гр. Трир, Федерална република Германия, беше европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, която съобщи, че повишението на равнището на откриване на измамите с европейски средства е фундаментално за отбраната на финансовите ползи на Европейския съюз.

Сред основните тематики в програмата на Международната конференция, озаглавена „ Една година Европейска прокуратура: с взор напред “, са провокациите пред Европейската прокуратура, произлизащи от нейните пълномощия, дейностите по трансгранични следствия, съдействието с институции и с неучастващите държави-членки на Европейски Съюз.

Обсъдени бяха и механизмите за преустановяване на следствия, наказателното гонене пред националните съдилища, както и разпоредбите за трансфер на наказателните производствата.

Европейската прокуратура стартира активността си на 1 юни 2021 година България е измежду 22-те държави-участнички в самостоятелния орган на Европейския съюз, който дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд за закононарушения срещу финансовите ползи на общността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР