Прокурорът от Пазарджик Недялка Попова бе отстранена от делото срещу

...
Прокурорът от Пазарджик Недялка Попова бе отстранена от делото срещу
Коментари Харесай

Награден от Цацаров прокурор е отстранен от дело след изказване за мюсюлманите

Прокурорът от Пазарджик Недялка Попова бе отстранена от делото против Ахмед Муса поради изявление по адрес на мюсюлманите, заяви БНР. Съдия Кристина Пунтева реши, че тя е предубедена поради изявление в изявление.

" Те са монолитна маса, елементарно се манипулира и на избори. Те са съвсем като военизирана конструкция. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват ", съобщи Попова през март предходната година.

Веднага по-късно основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че изявлението е неприемливо и по случая стартира инспекция. Тя обаче не откри нищо неправилно.

Преди месец от прокуратурата заяви, че Цацаров е наградил прокурор Попова поради положителната ѝ работа по делото против Муса и други 12 имами. По него проповедникът бе наказан на 1 година затвор поради разпространяване на коренен ислям, само че ще лежи общо 4, тъй като към присъдата бе присъединено и остаряло наказване.

В момента против Муса се води още едно дело, по което също прокурор бе Попова. Адвокатите му неведнъж желаеха тя да си направи отказ, само че до момента обвинителката отхвърляше. В четвъртък обаче тя не се яви залата. На нейно място бе окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов. Той ще довърши делото, стана ясно в правосъдната зала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР