Прокуратурата започва проверка на неверни твърдения на доц. Атанас Мангъров,

...
Прокуратурата започва проверка на неверни твърдения на доц. Атанас Мангъров,
Коментари Харесай

Прокуратурата започна проверка заради невярно изказване на Атанас Мангъров

Прокуратурата стартира инспекция на погрешни изказвания на доцент Атанас Мангъров, заяви в., като се базира на говорителката на основния прокурор Сийка Милева.

Повод за инспекцията е изявление на Мангъров умряли поради имунизиране хора, което беше опровергано от здравното министерство. Проверката на прокуратурата би трябвало да откри има ли данни за осъществено закононарушение. Тя е по текста от Наказателния кодекс за всяване на суматоха.

Пред „ Нова телевизия “ на 16 януари 2022 година Атанас Мангъров сподели, че „ 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани “. Това изказване не е правилно, а Мангъров не показа никакви доказателства за него.

Два дни след изявлението Министерството на здравеопазването ( Министерство на здравеопазването ) и Изпълнителната организация по медикаментите ( ИАЛ ) оповестиха, че потвърдена причинно-следствена връзка сред ваксина против COVID-19 и смъртен излаз.

Разликата сред „ умряли имунизирани “ и „ умряли, тъй като са имунизирани “ може да е единствено една дума, само че тя прави казаното от доцент Мангъров откровена неистина, която си „ играе “ със страховете и терзанията на хората, допълниха от Лекарския съюз.

Девет са случаите от началото на имунизационната акция, в които е тествана връзка сред слагане на ваксина против COVID-19 и летален излаз, като в нито един от тях връзка не е потвърдена, припомниха от БЛС.

Те обърнаха внимание и на друго изказване на доцент Мангъров, което още веднъж не дава отговор на истината, „ изкривява и информацията и е откровена интрига “.

През септември лекарят също беше заловен в неистина, когато болничното заведение, в която той работи опроверга друго негово погрешно изказване, казано пред медиите.

Доц. Атанас Мангъров е инфекционист и на COVID-19 в Инфекциозна болница в София от ноември 2020 година На парламентарните избори през април 2021 година беше претендент за народен представител от партията АБВ, а неотдавна е излъчен като специалист от групата на „ Възраждане “ в Народното събрание.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР