Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСПИзявление на

...
Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСПИзявление на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора, та се заехте с вътрешнопартиен преврат в БСП 

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия

Изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

Ще ви срещна с нещо невиждано, което се случва. Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия. Прокуратурата в България не е инструмент за правораздаване и правдивост, а е бухалка за неуместните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието.

Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните водачи, които избиват хора по улиците, свършиха ли нарушителите, които изнасилват възрастни дами по селата за 20 лева от пенсията, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените публични поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси на Българска социалистическа партия? Безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването, прокуратурата ще взема решение въпросите в Българска социалистическа партия.

Вчера получихм призовка. От мен се изисква да се явя незабавно на разпит. Благосклонно е написано, че мога да си взема и юрист. Освен това, да дава на прокуратурата запис и заверени копия на стенограма и протокол от извършено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 28 август. Трето, да връча призовки на други членове на Националния съвет, организационния секретар и заместник-председателя на контролната комисия, да се явят на разпит, с цел да обяснят какво са говорили на партиен пленум на Българска социалистическа партия.

За какво става дума: формирана е прокурорска инспекция №36058 по тъжба на Кирил Добрев. Кирил Добрев беше изключен от партията. Съдът отхвърли да впише изключването, което също е невиждан акт. Кирил Добрев идва на съвещание на Националния съвет, участва, изрича се два пъти и в този момент жали, че не е позволен до съвещанието. Това е съответният мотив, с цел да се намеси прокуратурата по този метод в Българска социалистическа партия.

Да приказваш на партийно заседание са оказа закононарушение. Преписки за нарушители стоят с години на прокурорските бюра. Това нещо е задвижено в границите на един месец. Цялата машина е включена против Българска социалистическа партия. Пет години Бойко Борисов си отглеждаше вътрешна съпротива в партията и я хранеше – с дупката във Варна, с публични поръчки, с ВЕЦ-ове. След това служебният кабинет уволни всички хора на Българска социалистическа партия, върна модела „ ГЕРБ “. Сега включват последното си оръжие – прокуратурата.  

Какво ще създадем:

Първо, няма да дава и един лист документ от партийни заседание на прокуратурата. Да се снабдят със правосъдна запавед за претършуване и изземване и да заповядат. Чакам ги на „ Позитано “ да дойдат да си ги вземат.

Второ, няма да се явим на разпит. Има член 71 от Наказателно-процесуален кодекс, да го задвижат – представители на Министерството на правораздаването да дойдат и да ни изведат наложително на разпит за какво и какво сме говорили на партийно заседание. Чакаме ги, не се укриваме.

Трето, ще сигнализираме всички вероятни български и европейски институции за това, което се случва.

Четвърто, до момента в който съм ръководител на Българска социалистическа партия, партията няма да влезе в игрите на задкулисието, какъвто и напън да ни указват.

И последно, до момента в който не реформираме надълбоко и истниски правосъдната система на България, в никакъв случай няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР