Прокуратурата взе отношение по темата за незаконното подслушване, която бе

...
Прокуратурата взе отношение по темата за незаконното подслушване, която бе
Коментари Харесай

Прокуратурата: Не е установено незаконно подслушване на политици

Прокуратурата взе отношение по тематиката за противозаконното подслушване , която бе сигнализирана от Демократична България . Образувано е наказателно произвеждане под надзора на СГП, възлжоено на Национална следствена служба, по делото са разпитани 11 очевидци , изискана е информация от ГДБОП, Министерство на вътрешните работи и ДАНС .

От получените досега отговори е видно, че не е открито нелегално подслушване на лица, имащи отношение към политическия живот и изборите за 45 Народно събрание , разгласи представителят на прокуратурата Сийка Милева .

С оглед на информацията по делото е сезирано Национално бюро за надзор на специфичните разследващи средства , от което е поискана инфорация има ли нарушаване на закона и били ли са подслушвани в медиите лица . Това е самостоятелен държавен орган и единственият, осъществяващ надзор в отбрана правата на жителите, чакат се резултатите от инспекцията, посочи тя.

Съгласно разпоредната на чл.357 от Наказателен кодекс разгласяването на класифицирана държавна загадка е тежко закононарушение, всеки жител, разполагащ с данни за закононарушение, е длъжен по отношение на член 205 неотложно да уведоми орган на правосъдното произвеждане или различен способен орган. Прилагането на специфичните разследващи средства се позволява от арбитър , образец при тероризъм, изясни представителят на Иван Гешев.

В тази връзка прокуратурата предизвестява - разпространението на лъжи и подправени вести , още повече в такова време е нарушаване на закона , уронва престижа на институиите, разрушава българската държавност, сходно закононарушение подкопава устоите на правовата страна и е в полза на причинителите на закононарушения. Ще продължим да се противопоставяме остро прокуратурата на Република България да бъде употребена за политически цели и да е въвлечена в тях, ще се работи при прецизно съблюдаване на закона, безапелационна бе Милева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР