Прокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинение срещу двамата бизнесмени

...
Прокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинение срещу двамата бизнесмени
Коментари Харесай

Делото `Глобал маркетс` влиза в съда |

Прокуратурата внесе в Специализирания углавен съд обвиняване против двамата предприемачи Йордан Моллов и Кирил Джабаров и още 6 души за финансови измами. Ощетени са 19 души, които са поверили парите си, а загубата е за към 4 млн. лева Далаверите са в интервала януари 2017 г.-26 март м.г., когато бяха задържани, оповестиха от спецпрокуратурата.

Двамата са заблуждавали хората, че имат лиценз за капиталови медиатори. Управлявали са комерсиалното сдружение " Глобал маркетс ", чийто лиценз бе лишен от Комисията за финансов контрол през 2014 година Въпреки това траяли да лъжат, че имат лиценз и даже съумели да основат мрежа от търговски сдружения на подставени лица. Чрез чиновници в тях се обаждали по телефона на инцидентни жители с предложение да ръководят парите им. 

След това подписвали контракти с жертвите, в които са посочвани банкови сметки на следените от Моллов и Джабаров сдружения. А след това сумите са били прехвърляни и теглени на каса. Обезпечени са били 2 млн. лв. по банкови сметки на измамниците. Запорирани са техни парцели.

По случая са работили четирима прокурори, разпитани са 81 очевидци.

Има и второ следствие по случая - за прането на пари, както и за други измами. След установяването на всички обстоятелства прокуратурата ще реши дали да съобщи на съд и други, обясниха от спецпрокуратурата.

Моллов и Джабаров, които са посочени за ръководители на незаконната група, могат да получат от 5 година до 15 година затвор, а участниците в ОПГ - от 3 година до 10 година зад решетките. Законът планува и конфискация на имущество.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР