Прокуратурата във Видин води разследване за незаконна банкова дейност, извършвана

...
Прокуратурата във Видин води разследване за незаконна банкова дейност, извършвана
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за незаконна банкова дейност във Видин

Прокуратурата във Видин води следствие за противозаконна банкова активност, осъществявана от проведена незаконна група , оповестиха от обвиняването.

Досъдебното произвеждане е било формирано през януари 2022 година с разпореждане на Специализираната прокуратура за противозаконна активност, осъществявана от о рганизирана незаконна група, основана с користна цел.

След закриването на профилираните структури делото е признато по подготвеност от Окръжната прокуратура. В хода на следствието са събрани доказателства, че от 2015 година до сегашния миг структурираното трайно съдружие главно се занимавало с противозаконна банкова активност на територията на региона.

За събиране на задължения участниците му упражнявали изнудване, насила, както и други с илови способи по отношение на техните длъжници . По делото са извършени разпити на очевидци, осъществени са разпознавания, както и други дейности по следствието.

Установена е съпричастността към активността на проведената незаконна група на трима души - на 50, 48 и 37 година В населяваните от тях жилища, употребените дворни места и прилежащите постройки е осъществено претършуване и изземване.

Единият от обвинените, е притеглен към наказателна отговорност и за изнудване. Събрани са доказателства за това, че той е принудил едно лице да се разпореди с парична сума в размер на 2 000 лв. и го заплашил.

Тримата са привлечени в качеството на обвинени и са арестувани за период до 72 часа .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР