Прокуратурата в Украйна иска доживотен затвор за първия руски войник,

...
Прокуратурата в Украйна иска доживотен затвор за първия руски войник,
Коментари Харесай

Украинската прокуратура иска доживотен затвор за първия подсъдим руски войник 


Прокуратурата в Украйна желае пожизнен затвор за първия съветски боец, обвиняем за осъществяване на военно закононарушение в Украйна.

Сержант Вадим Шишимарин, който беше изправен пред съда в Киев на 18 май, призна убийството на 62-годишния украински граждански Александър Шелипов, който беше убит, до момента в който караше велосипед в село Чупахивка в североизточния район на Суми. Делото продължава на 20 май.

Вдовицата на жертвата, Катерина Шелипова, съобщи пред съда в четвъртък, че желае пожизнен затвор за подсъдимия, само че ще се съгласи на замяна на украински бойци, пленени от съветските войски.

Шишимарин, който идва от сибирския район Иркутск, сподели, че схваща, че е невероятно Шелипова да му елементарни, само че въпреки всичко съобщи, че съжалява.

“Зная, че не можете да ми простите, само че ви апелирам за амнистия ”, сподели 21-годишният сержант по време на диалог с вдовицата на своята жертва.

Тогава Шелипова го попита за какво съветските бойци са пристигнали в родината ѝ: “Пазите ни от кого? Защитихте ме от брачна половинка ми, който убихте? ” Шишимарин не отговори.

Подсъдимият руснак твърди, че не е желал да прострелва брачна половинка ѝ, само че е изпълнявал заповеди под заканите на различен боец.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР