Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение и задържа за 72 часа

...
Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение и задържа за 72 часа
Коментари Харесай

Мигрантите, хванати в линейка край Пловдив, плати по 5000 евро

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвиняване и задържа за 72 часа мъжа и дамата, които бяха хванати в събота да транспортират 23 нелeгални мигранти с кола за спешна помощ. Задържаните мъж и жена отхвърлят да приказват. Мъжът е осъждан 4 пъти, главно за приложимост на автомобил без брошура и в нетрезво положение.
Прочетете още
Линейката по ваучър и регистрация продължава да се води профилиран транспорт. Тази година ЦСМП-София са трансферирали собствеността на столично сдружение, което се занимава с продажба на коли. Това дружство от своя страна е трансферирало собствеността на трето сдружение, което няма предмет на активност медицински услуги, само че все пак колата за спешна помощ е останала със специфичен статут, заяви Българска национална телевизия.

Продължава работата на прокуратурата, с цел да бъде открито с какъв превоз са прекарани мигрантите от границата с Турция до област Стара Загора, където са били натоварени на колата за спешна помощ.

Районният прокурор уточни още, че мигрантите са качени на територията на Област Стара Загора, като е трябвало да бъдат превозени до границата ни със Сърбия.

„ Те са минали зелена граница от Република Турция, като оттова са били превозени с непостоянен до момента превоз ”, уточни още Петър Петров.

Всеки е платил друга сума – към 5 хиляди евро на човек. Три от лицата са малолетни.

По първото обвиняване за каналджийство се планува от 1 до 6 години затвор и санкция от 5 до 20 хил лева За другото до 3 година или 500 до 1000 лева

 

Повече за ареста и повдигнатите обвинявания вижте тук: 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР