Прокуратурата в Пловдив образува досъдебно производство по казуса на фирмата

...
Прокуратурата в Пловдив образува досъдебно производство по казуса на фирмата
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство срещу завода “САРС“, разследват престъпно замърсяване в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив образува досъдебно произвеждане по проблема на компанията " САРС 12 " ООД, научи TrafficNews . Заводът за препарати и консумативи попадна в полезрението на медията ни още предходната година, откакто в базата им на Карловско шосе се изгаряха нерегламентирано боклуци.

До следствие от магистратите се стигна след серия от материали, в които изнесохме обстоятелства за нарушаванията на „ САРС 12 “. Впоследствие бяха формирани две преписки, които проверяват закононарушение по член 352 ал.1. от Наказателния кодекс:

Който замърсява или позволява да се замърсят почвата, въздухът, водни басейни, ….. и с това ги направи рискови за хора.

Буквата на закона планува за това закононарушение отнемане от независимост от една до пет години и санкция от пет хиляди до тридесет хиляди лв..

По формираното досъдебно произвеждане към този момент са дадени инструкции от наблюдаващия прокурор по делото. Освен да се разпитват очевидци, открити в хода на преписката, ще бъдат изискани и приложени всички констативни протоколи на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ и всички документи, касаещи вероятно формирани административни производства. След събиране на материалите да бъде докладвано за спомагателна преценка от страна на прокурорите.

На този стадий магистратите не дават повече детайлности, поради към момента продължаващата инспекция.

Проверка на TrafficNews демонстрира, че откогато стартираха засилените инспекции на институциите в завода все по-рядко се изгарят боклуци. Живеещи в региона описват пред медията ни, че от няколко месеца (б.а. откогато Районна прокуратура-Пловдив се зае с казуса) има мъртвило. По техни думи това ще бъде единствено краткотрайно и изгарянето на боклуци ще продължи, до момента в който няма сериозна интервенция на проверяващите органи и способени институции.

В непосредствена непосредственост до един от парцелите на компанията, намиращ се на адрес " Васил Левски " 168, обаче откриваме солидно количесто насъбрани сажди, за които можем да предположим, че са обособени след горенето на отпадъци от завода.



Какво ще покаже следствието на прокурорите и ще има ли осъдени за десетките нарушаване, в който здравето на пловдивчани е било пострадало – TrafficNews ще продължи да следи!

Защо казусът доближи до магистратите можете да прочетете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР