Прокуратурата в Бургас е започнала разследване заради 20 тона пластмасови

...
Прокуратурата в Бургас е започнала разследване заради 20 тона пластмасови
Коментари Харесай

Прокуратурата с нови разкрития за вноса на отпадъци от Италия

Прокуратурата в Бургас е почнала следствие поради 20 тона пластмасови боклуци от Италия, доставени в контейнери на пристанището. Производството е за незаконен импорт.
Пратката е пристигнала на бургаското пристанище на 5 септември предходната година. Бил ѝ е избран режим за краткотрайно депозиране в границите на 90 дни.
По документи стоката е била заявена като пластмасови боклуци и каучук. От известието не излиза наяве по какъв начин проверяващите са стигнали тъкмо до тази пратка. Досега е открит пътят ѝ, както и разминавания сред заявен и действително получен товар.
" Изпращач на контейнерите е италианското сдружение " Дентиче панталеоне " със седалище Авелино, Италия. Получател на товара е българското комерсиално сдружение " Блацион " ООД, със седалище и адрес на ръководство в гр. София.
Негов шеф е Блаже Игнатовски – жител на Република Северна Македония ", оповестяват от държавното обвиняване.
Засега от прокуратурата не споделят с каква цел са били импортирани отпадъците. Акцията в Бургас е следващата от последните няколко дни за търсене на отпадък.
В петък прокурори, служители на реда и чиновници на ДАНС влязоха в обвързвания с предприемача Христо Ковачки Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", с цел да ревизират дали там не се горят боклуци. Боклуци бяха открити и във Варна.
В ловешко пък полицията задържа 8 тона неустановена течност, а в Пловдив бе разрушен незаконен завод за смилане на пластамаса. В края на предходната година италиански отпадък бе открит и край Плевен и Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР