Прокуратурата в Бургас е започнала разследване за нерегламентиран внос на

...
Прокуратурата в Бургас е започнала разследване за нерегламентиран внос на
Коментари Харесай

България иска помощ от Италия за разследването на боклука, издирват двама македонци

Прокуратурата в Бургас е почнала следствие за нерегламентиран импорт на 20 контейнера с италиански боклуци на пристанището в Бургас, стопанисвано от „ БМФ Порт – Бургас “ ЕАД. Товарът е превозен с транспортен съд на 5 септември 2019 година, като му е бил избран режим краткотрайно депозиране за период до 90 дни. Това оповестиха от прокуратурата в Бургас в събота заран.

Междувременно и през днешния ден на пристанище Варна-Запад проверяващите не престават да отварят контейнерите с нерегламентирано импортиран отпадък от Италия.

Получател на товара е българското комерсиално сдружение „ Блацион “ ООД, със седалище и адрес на ръководство в гр. София. Негови шефове са македонските жители Блаже Христовски и Горан Ангелов.

Получателят – „ Блацион “ ООД, е същият, поради който районната прокуратура във Варна образува досъдебно произвеждане за 25 контейнера със съмнителни боклуци от Италия, открити на пристанище „ Варна-запад “.

Прокуратурата във Варна е поискала подпомагане от италианските управляващи да дават информация за компанията – спедитор „ Дентиче Пантелоне ” със седалище в Авелино, заяви наблюдаващият прокурор. Установява се също дали притежателите на компанията – адресат – македонските жители Блаже Христовски и Горан Ангелов, живеят на територията на нашата страна, или ще бъдат търсени със съдействието на Северна Македония. Съдружниците им Ецио Боче и Винченцо Трассари ще бъдат търсени по линия на интернационалното съдействие.

Италианската компания е учредена през 1984 година и се специализира в преработване и повторната приложимост на боклуци, депониране на твърди индустриални боклуци и преправка на пластмаса. Според уеб страницата на компанията това става допустимо с инсталирането на полуавтоматична система за работа.

Доставката е била за компания “Блацион ” ООД, само че все още няма арестувани. Българската компания адресат е записана като сдружение с лимитирана отговорност, а измежду дейностите в портфолиото се показват събиране, преправка и търговия с битови боклуци.

25-те контейнера са пристигнали в страната на 9 октомври предходната година с позволение да останат на пристанището 90 дни. След приключването на този период притежателят им не ги потърсил, прокуратурата стартира досъдебно произвеждане и инспекция на наличието на товара. Освен описаните пластмаса и каучук, в тях има облекла, играчки и битови уреди.

За сектор „ боклуци “ в екоминистерството дава отговор Николай Кънчев, който заема поста от квотата на Вътрешна македонска революционна организация. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР