Прокуратурата твърди, че най-близкият човек до Васил Божков - Георги

...
Прокуратурата твърди, че най-близкият човек до Васил Божков - Георги
Коментари Харесай

Близкият до Божков бизнесмен Георги Попов е екстрадиран от Дубай, обяви прокуратурата

Прокуратурата твърди, че най-близкият човек до Васил Божков - Георги Попов не се прибира непринудено в България, а е екстрадиран наложително от Дубай.

" Доколкото ми е известно тази заран обвиненият Георги Попов е предаден на чиновници на Групово дело " Охрана ", на които е предоставено приемането на лицето и пътешестване за Република България с полет, излитащ от Дубай ", сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева пред Нова тв.

Държавното обвиняване споделя, че при започване на месец май управляващите в Дубай са почели настояването за екстрадиция на Георги Попов. Той е отпратен към София, съпроводен от чиновници на българската " Съдебна защита ".

Божков и Попов се намират в Дубай от януари предходната година, когато прокуратурата им повдигна десетки обвинявания, сметките на компаниите им бяха запорирани, а Народното събрание национализира бизнеса на " Националната лотария.

В четвъртък вечертяа Божков разгласява декларация от името на интернационалната адвокатска адвокатска фирма " Charles Russell Speechlys ", в която се споделя, че Попов " непринудено e подал искане и е приел да се реализира процедурата по екстрадиция ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР